Kymi Environment Laboratory Ltd

Kymen Ympäristölaboratorio Oy (Y-tunnus 1508124-5) on FINAS-akkreditoitu testauslaboratorio T054 (SFS-EN ISO/IEC 17025:2017).

Yhtiö perustettiin vuonna 1998, kun Pohjois-Kymenlaakson keskuslaboratorion, Kaakkois-Suomen ympäristökeskuksen ja Kymijoen vesiensuojeluyhdistyksen laboratoriotoiminnot yksityistettiin ja yhdistettiin saman katon alle.

Yhtiön nimi on sittemmin vuosien varrella vaihtunut ja ollut mm. Ewica laboratoriot Oy ja KCL Kymen Laboratorio Oy, kunnes vuonna 2016 nimeksi jälleen palasi alkuperäinen ja hyväksi havaittu Kymen Ympäristölaboratorio Oy.

Palvelemme valtakunnallisesti, mutta monilukuisen palvelupisteiden verkostomme kautta läsnäolomme on erityisen vahva Kaakkois-Suomen alueella.

Palveluihimme kuuluu mm. vesi- ja elintarvikenäytteiden kemialliset ja mikrobiologiset testaukset sekä erilaisten teollisuusnäytteiden laboratoriotutkimukset. FINAS-akkreditoituun pätevyysalueeseemme kuuluu lukuisia akkreditoituja analyysimenetelmiä: FINAS-akkreditoitu pätevyysalueemme

Viranomaisilta saadut laboratorio-oikeudet valtuuttavat laboratoriomme toimimaan useilla eri tutkimusalueilla: Ruokaviraston rekisterissä olevat menetelmämme

Missio

Tuotamme merkityksellistä tietoa!

Oli asiakkaamme pieni tai suuri, tarve on aina merkittävä. Vastaamme askarruttaviin kysymyksiin ja tuottamamme tieto joko antaa varmuuden siitä, että kaikki kunnossa tai johtaa oikeisiin toimenpiteisiin ongelmien korjaamiseksi. Me teemme päivittäin tutkimuksia, joilla on joko terveydellistä, taloudellista tai ekologista merkitystä.

Visio

Kymen Ympäristölaboratorio Oy on Kaakkois-Suomen luotettavin ja palvelevin laboratorio vuoteen 2025 mennessä!

Olemme alueellinen laboratorio ja lähellä Sinua. Haluamme auttaa haasteissasi ja löytää parhaat mahdolliset ratkaisut niihin – ammattitaitomme on käytettävissäsi. Meiltä saat henkilökohtaista tukea ja puhut aina ihmisten kanssa.

Pääomistaja

Laboratoriomme on täysin kotimainen. Pääomistajamme on Kymijoen vesi ja ympäristö ry, paikallinen vesiensuojeluyhdistyksemme Kouvolan Tapiontiellä, joka on tarjonnut jäsenistölleen ja alueen toimijoille näytteenotto- ja ympäristötutkimuspalveluita luotettavasti jo vuodesta 1962 lähtien.

Lisätietoja: www.kymijoenvesijaymparisto.fi, puh. 05 5445 920

Historia