Talousvedet

Talousveden laatua on valvottu Suomessa aina 1960-luvulta lähtien. Laadun valvonnasta ja veden laadun tutkimisesta vastaa kunnan terveydensuojeluviranomainen. Talousveteen liittyvistä yleisistä säädöksistä puolestaan vastaa sosiaali- ja terveysministeriö (STM). Talousvesien laatukriteerit määritellään STM-asetuksissa 1352/2015 ja 401/2001

Palvelumme

Kouvolan kaupungin entisenä kuntalaboratoriona olemme analysoineet talousvesien laatua jo vuosikymmenten ajan. Tarjoamme talousvesien analyysipalveluja niin isoille vesilaitoksille kuin yksittäisille kaivonomistajille. Asiakkaitamme ovat vesilaitokset, kunnat, vesiosuuskunnat ja yksityiset asiakkaat. Laboratoriomme tekee itse suurimman osan STM-asetusten 1352/2015 ja 401/2001 mukaisista talousvesimäärityksistä, ja loput teetämme luotettavalla alihankintalaboratoriollamme.

Vesilaitosten laboratorioomme toimittamat talousvesinäytteet analysoidaan kuntien terveydensuojeluviranomaisten laatimien valvontatutkimusohjelmien mukaisesti. Tarvittaessa toimitamme asiakkaillemme valvontatutkimusohjelman mukaiset näytteenottoastiat.

Ota yhteyttä

Kymen Ympäristölaboratorio Oy
puh. 05 544 3300

info@kymlab.fi