1. Tutustu näytteenotto-ohjeisiin ja ota näyte

2. Täytä lähete

3. Toimita näyte ja lähete laboratorioon

1. Tutustu näytteenotto-ohjeisiin ja ota näyte

Alta löydät näytteenottoon liittyvät ohjeet. Käy ne huolellisesti läpi ennen näytteen ottamista. Huolimattomasti tehty näytteenotto on laboratoriotutkimusten suurimpia virhelähteitä!

Ajoita näytteenotto siten, että saat toimitettua näytteet laboratorioomme vielä samana päivänä, tai viimeistään seuraavana aamuna. Tutkimus pitää aloittaa 24h sisällä näytteenotosta, vanhentuneita näytteitä ei kannata tutkia!

Suosittelemme ottamaan näytteet alkuviikosta ma-to ja tuomaan ne laboratorioomme ennen klo 14, jotta kiireelliset analyysit saadaan laitettua työn alle ennen iltaa/viikonloppua. Laboratoriomme on auki vain arkisin klo 8-16.

Haluaisitko, että ammattilainen käy ottamassa näytteet puolestasi? Laboratoriomme voi hoitaa puolestasi myös näytteenoton, esim. säännölliset omavalvontanäytteenotot. Ympäristönäytteiden näytteenotossa teemme yhteistyötä Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n kanssa. Heillä on vuosikymmenten kokemus näytteenotosta, sertifioidut näytteenottajat ja monipuolinen näytteenottokalusto. Kysy lisätietoja: puh. 05 544 3300, info@kymlab.fi.

2. Täytä lähete

Näytelähete, saate, tilauslomake… Rakkaalla lapsella on monta nimeä!

Kyse on kuitenkin tärkeästä asiasta, sillä ilman näytteen mukana toimitettua näytelähetettä emme tiedä, millaisen tutkimuksen haluat näytteestäsi tehtävän.

Lataa tutkimustasi koskeva lähete alta. Kun näyte on ohjeidemme mukaisesti otettu, täytä lähete. Näin laboratorio saa tarvittavat tiedot näytteestä sen tutkimista varten.

3. Toimita näyte ja lähete laboratorioon

Tuo itse
Jos matka ei ole pitkä, niin suosittelemme että tuot itse näytteet laboratorioomme Kuusankoskelle (Patosillantie 2, 45700 Kuusankoski). Löydät meidät  Kymin Ruukin vanhalta tehdasalueelta, patosillan kupeesta, vesilaitoksen yläkerrasta (kiipeä portaat ylös tai ota hissi). Suosittelemme ottamaan näytteet alkuviikosta ma-to ja tuomaan ne laboratorioomme ennen klo 14, jotta kiireelliset analyysit saadaan laitettua työn alle ennen iltaa/viikonloppua. Laboratoriomme on auki vain arkisin klo 8-16.

Maksuttomat vakiokuljetukset
Laboratoriollamme on Porvoossa, Kotkassa ja Haminassa palvelupisteet, jonne voit tuoda näytteet ja josta vakiokuljetuksemme tuo ne puolestasi maksutta laboratorioomme. Ajoitathan näytteenoton kuljetuspäivän aamuun, jotta näytteet saadaan heti tuoreeltaan analyysiin. Vanhentuneita näytteitä ei kannata tutkia!

  • KOTKASTA: Ympäristötalo, Kotkantie 6
    Palvelupisteemme sijaitsee Hovinsaarella Ympäristötalon alakerrassa. Astu pääovesta sisään, niin palvelupisteemme on heti vasemmalla. Voit noutaa sieltä näytteenottovälineet ja tuoda näytteet kuljetettavaksi laboratorioomme. Maksuton vakiokuljetus TI 12.30 ja KE 13.30 mennessä tuoduille näytteille. Laita näytteet ja lähete palvelupisteemme jääkaappiin odottamaan kuljetusta.
  • HAMINASTA: Kaupungintalon palvelupiste, Puistokatu 6
    Yksityisten kaivovesinäytteet voi tuoda kaupungintalon palvelupisteelle (puh 05 749 2500), josta löytyy myös näytteenottovälineet. Maksuton vakiokuljetus KE 11.00 mennessä tuoduille näytteille.
  • PORVOOSTA: Ympäristöterveydenhuollon virastorakennus, Tekniikankaari 1A
    Palvelupisteemme sijaitsee valtatie 7:n ja Mäntsäläntien risteyksessä, Shellin takana, Porvoon ympäristöterveydenhuollon uuden virastorakennuksen alakerrassa. Astu pääovesta sisään ja käänny oikealle ja sitten taaas oikealle, niin löydät palvelupisteemme. Voit noutaa sieltä näytteenottovälineet ja tuoda näytteet kuljetettavaksi laboratorioomme. Maksuton vakiokuljetus MA 12.00 ja TO 12.00 mennessä tuoduille näytteille. Laita näytteet ja lähete palvelupisteemme jääkaappiin odottamaan kuljetusta.

Kätevästi Tavarataksilla
Kouvolan Tavarataksi noutaa näytteet Kymenlaakson alueelta ja voi samalla tuoda laboratoriostamme tyhjät näytteenottopullot tulevia näytteenottoja varten. Tilaa kuljetus soittamalla puh. 0400 656 282. Kuljetus veloitetaan analyysilaskutuksen yhteydessä.

Postin tai Matkahuollon pakettina
Kauempaa näytteet kannattaa lähettää laboratorioomme pakettina. Huolehdithan näytteiden asianmukaisesta paketoinnista!
Matkahuollon kautta lähetä näytteet aina jakopakettina, jotta tulevat perille asti laboratorioomme. Emme pysty noutamaan paketteja Matkahuollon pisteestä.
Suosittelemme lähettämään näytteet Postin kautta Express-pakettina ja valitsemaan lisäpalveluksi Aamuksi 09, jolloin saamme näytteet ajoissa analyysiin heti seuraavana aamuna. Vanhentuneita näytteitä ei kannata tutkia! Merkitse Postin lähetteeseen vastaanottajan puhelinnumeroksi 0447508504.

Lisätietoja: puh. 05 544 3300, info@kymlab.fi.