Trikiinitutkimus

Teemme laboratoriossamme trikiinitutkimuksia teurastettujen eläinten lihasta. Trikiinitutkimukset ovat osa Ruokaviraston luvanvaraista toimintaamme. Lainsäädännön mukaan myytäväksi tarkoitettu liha on tutkittava trikiinimadon varalta. Myös omaan käyttöön tarkoitettu liha on hyvä tutkia trikiinin varalta, esim. villisian, karhun ja muoiden lihansyöjänisäkkäiden (myös merinisäkkäiden) liha.

Näytteet otetaan tietyistä lihaksista, joita loisen on todettu suosivan.

Villieläimet: Jotta tutkimustulokset olisivat luotettavia, tulee ruhosta ottaa kaksi vähintään 25 g lihasnäytettä etujalasta, kielestä tai palleasta. Näytteitä ei saa pakastaa, mutta niitä voi säilyttää 2-3 viikkoa jääkaappilämpötilassa ennen trikiinitutkimusta.

Metsästäjäliiton kumppanilaboratoriona tarjoamme Metsästäjäliiton jäsenille 30 % alennuksen trikiinitutkimuksen hinnasta.

Laboratoriomme on Ruokaviraston elintarvikelain (23/2006) nojalla hyväksymä FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T054, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO 17025,  jolla on lupa tehdä trikiininäytteiden viranomaistutkimuksia. Akkreditoituna analyysimenetelmänä on standardin SFS-EN ISO 18743:2015 mukainen magneettisekoitinmenetelmä, joka on luotettavin analyysimenetelmä trikiinitutkimusten tekemiseen. Osallistumme säännöllisesti Ruokaviraston järjestämiin vertailukokeisiin, joilla todennetaan trikiinimenetelmämme luotettavuus.

Triktiinitutkimus

Näytteiden vastaanotto

Kymen Ympäristölaboratorio Oy
puh. 05 544 3300

info@kymlab.fi