Ruokamyrkytysepäilyt
Elintarvikkeiden hygieniatutkimukset sekä ruokamyrkytyksiä aiheuttavien bakteerien määritykset ovat laboratoriomme perinteisiä tutkimusalueita. Asiakaskuntaamme kuuluu elintarvikealan yrityksiä sekä kunnallisia ympäristöterveydenhuollon yksiköitä.
Elintarvikkeista määritämme seuraavia hygieenistä laatua kuvaavia mikrobiryhmiä:
- kokonaispesäkeluku / aerobiset mikro-organismit
- kolimuotoiset bakteerit
- lämpökestoiset kolimuotoiset bakteerit
- enterobakteerit
- enterokokit
- sulfiittia pelkistävät klostridit
- hiivat ja homeet
- maitohappobakteerit
sekä ruokamyrkytysbakteereita:
- Bacillus cereus
- Salmonella-suvun bakteerit
- Listeria monocytogenes (kval. + kvan.)
- Clostridium perfringens
- koagulaasipositiiviset stafylokokit
- Escherichia coli
Ota yhteyttä
Pauliina Summanen, mikrobiologian asiantuntija (FM)
puh. 044 750 8519