Ruokamyrkytysepäilyt

Elintarvikkeiden hygieniatutkimukset sekä ruokamyrkytyksiä aiheuttavien bakteerien määritykset ovat laboratoriomme perinteisiä tutkimusalueita. Asiakaskuntaamme kuuluu elintarvikealan yrityksiä sekä kunnallisia ympäristöterveydenhuollon yksiköitä.

Elintarvikkeista määritämme seuraavia hygieenistä laatua kuvaavia mikrobiryhmiä:

  • kokonaispesäkeluku / aerobiset mikro-organismit
  • kolimuotoiset bakteerit
  • lämpökestoiset kolimuotoiset bakteerit
  • enterobakteerit
  • enterokokit
  • sulfiittia pelkistävät klostridit
  • hiivat ja homeet
  • maitohappobakteerit

sekä ruokamyrkytysbakteereita:

  • Bacillus cereus
  • Salmonella-suvun bakteerit
  • Listeria monocytogenes (kval. + kvan.)
  • Clostridium perfringens
  • koagulaasipositiiviset stafylokokit
  • Escherichia coli

Ota yhteyttä

Pauliina Summanen, mikrobiologian asiantuntija (FM)
puh. 044 750 8519

pauliina.summanen@kymlab.fi